Lèvesloop en trug is een productie van Stichting Tijd(s)lijn. De teamleden zijn: 

Bia Sarton.jpg

Bia Sarton (artistieke leiding)

Op het gebied van theater maken is Bia een autodidact. Als kind al was ze sterk geïnteresseerd in toneel, muziek, zang en theater. Ze heeft in verschillende theatergroepen gespeeld en is uiteindelijk zelf muziek en teksten gaan schrijven. Bij Theater Maraak uit Almelo kwam ze pas voor het eerst in aanraking met regisseren. Ze heeft 5 jaar gewerkt bij Musicalgroep Stardust, waar ze 4 musicals schreef, zowel het script, de muzieklijnen en de muziekteksten. Bia heeft haar kennis als schrijfster en regisseur verworven door veel ervaring en korte theateropleidingen. Bia gelooft heilig in het gebruik maken van ‘Immaterieel erfgoed’ in educatieprojecten. Vanuit haar eigen bedrijfje ‘Arte Cecelli’ heeft ze de film ‘Wortels’ met een gericht werkboek voor scholen mogen produceren voor een project vanuit de gemeente Twenterand betreffende immaterieel erfgoed. In totaal heeft ze 7 musicals geschreven.

Tineke Rabou.jpg

Tineke Rabou (zakelijke leiding)

Tineke is een groot liefhebber van theater en muziek. Dat kan ook niet anders. Ze heeft haar hele werkende leven doorgebracht als werknemer in vele schouwburgen. Zo heeft ze als programmeur gewerkt in de schouwburg in Almelo, Zaanstad, Overasselt en in de Stadsschouwburg Nijmegen en het Concertgebouw De Vereeniging Nijmegen. Meer dan 40 jaar onderhield ze alle contacten met grote en kleine artiesten en impresariaten en heeft daardoor een ruim netwerk opgebouwd. Buiten haar werk heeft ze jarenlang zitting gehad in besturen van Toneelgroep KAT en van Kindertheatergroep De Pimpernel. Haar werk bracht haar niet alleen een ruim netwerk maar ook veel ervaring in het organiseren van festiviteiten, boekenfeesten, organiseren van exposities, culturele openingen en meer. Tineke is ervan overtuigd dat iedereen talent heeft en staat open om nieuwe mensen nieuwe kansen te bieden op gebied van muziek en theater.

Veronique Wijermars.jpg

Veronique Wijermars (regieassistente/bestuurssecretaris)

Veronique is een uitgesproken organisator. Ze lijkt boven de organisatie te ‘zweven’, waarbij ze niet alleen het grote geheel maar ook alle kleine details nauwlettend in de gaten kan houden. Veronique signaleert niet alleen maar kan ook, door haar enorm netwerk en haar creativiteit, snel en adequaat zaken oplossen. Haar interesse in muziek en theater kwam tot bloei bij Musicalgroep Stardust uit Nijverdal. Veronique (Veer voor vrienden) functioneerde daar met succes drie jaar lang als regieassistente en als vervanger van de regisseur. Als lid van een cabaretgroep , heeft ze haar talent voor schrijven en spelen ontdekt. De teksten van Veronique zijn origineel en zeer humoristisch. Theater en muziek zijn een rode draad. Ze werkt in het Nijverdalse theater ZINiN en als horecacoördinator is ze werkzaam op grote muziekfestivals. Belangrijk voor haar is vooral dat iedereen gelijk is, en gelijke kansen krijgt. Maar vooral ook mensen stimuleren om hun kansen te benutten!!

Jan Schipper.jpg

Jan Schipper (penningmeester)

Jan Schipper heeft zijn netwerk in verschillende disciplines van het dagelijkse leven van werken en vrijetijdsbesteding. Hij heeft opleidingen gevolgd in de financieel administratieve hoek,  communicatiewetenschappen (o.a. master advanced in NLP) en business administration in high tech. Hij heeft gewerkt in de accountancy, en was lang werkzaam als project controller bij een internationaal opererende universiteit. Ook was hij actief als externe sparring partner, business coach en interim-directeur voor familiebedrijven en is nu nog eigenaar van een internationaal actief ingenieursbureau op het gebied van Geo-informatie. In zijn vrije tijd is hij al jaar en dag actief als bestuurslid (voorzitter of penningmeester of secretaris) bij verschillende stichtingen op het gebied van onderwijs en vrijetijdsbesteding. Hij heeft veel ervaring met het organiseren van allerlei soorten evenementen, met name seminars en internationale conferenties. Door deze ervaringen denkt hij met veel plezier een goede bijdrage te kunnen leveren aan het welslagen van de doelstelling van Stichting Tijd(s)lijn.

Fred Hoskens.jpg
 
manuel.jpg

Fred Hoskens (voorzitter)

Fred Hoskens heeft scheikunde en bedrijfskunde gestudeerd. Hij heeft zich beroepshalve gespecialiseerd in de levensmiddelentechnologie. Daarnaast heeft hij altijd een grote affectie gehad voor theater, fotografie en film. In zijn jongere jaren heeft hij zich bezig gehouden met straat- en kindertheater. Na het opheffen van de groep heeft hij als afsluiting een korte speelfilm gemaakt: 'Een stille ontmoeting'. Gedurende een periode van 10 jaar is hij voorzitter geweest van het Filmhuis in Almelo en was bestuurslid van een stichting die een klein theater in Almelo exploiteerde. Bij de oprichting van de stichting Tijd(s)lijn is hem gevraagd het voorzitterschap van het bestuur op zich te nemen. Deze functie heeft hij direct met veel plezier aanvaard en tot op heden met grote voldoening

Manuel Hermsen (muzikale leiding)

Al op drie jarige leeftijd begon Manuel als drummer en zanger op oma´s potten en pannen zijn liefde voor muziek naar buiten te brengen. Zijn ouders herkenden vrij snel zijn muzikale talent en lieten hem vanaf zijn 6e jaar pianolessen volgen. Na de middelbare school was het voor Manuel duidelijk dat hij verder wilde studeren op het gebied van muziek. Hij koos voor de studie muziekpedagogiek, piano en muziektheorie aan de Folkwang Universität der Künste in Essen/Duitsland. Nadat hij met succes deze studie had afgerond, heeft hij vijf jaar als pianodocent op de muziekschool in Kleve gewerkt. Ondertussen werkt hij al ruim 20 jaar als dirigent van diverse koren in Nordrein-Westfalen. Als componist schreef hij de muziek voor drie musicals waarvan hij ook de muzikale leiding had. Daarnaast schreef hij diverse muziekstukken voor korte films, commercials, dans- en theaterproducties. Ook produceert hij elektronische dansmuziek en reist hij met zijn verschillende projecten al 10 jaar de hele wereld rond om in clubs en op festivals zijn kunsten ten gehore te brengen. Muziek is voor hem een abstract fenomeen waarmee je de mens vaak beter kan bereiken dan met woorden. Manuel ziet muziek als medium waarmee je in verschillende talen alle facetten van het leven tot uitdrukking kan brengen.

naamloos-9705-bewerkt-bewerkt-Edit.jpg

Nuran Gelici (PR & Design)

Na zijn HEAO opleiding met zwaartepunten industriële marketing en reclame is Nuran al meer dan 20 jaar actief in de Business-to-Business marketing. De afgelopen 5 jaar is hij daarnaast professioneel fotograaf en creëert hij naast foto’s ook bedrijfsvideo’s en websites. Hij is hierin bijzonder succesvol gebleken en de lijst van publicaties is indrukwekkend. Toen hem dan ook werd verzocht deel te nemen aan het project “Lèvesloop…en Trug” hoefde hij niet lang te aarzelen. Als gewaardeerd lid van het team heeft hij vol enthousiasme de verantwoordelijkheid op zich genomen voor de PR & Design van de productie.