VRIJWILLIGER WORDEN BIJ EEN THEATERSPEKTAKEL?

In oktober 2019 zal er op het terrein van Maria Roepaen in Ottersum 10 avonden lang een groots theaterspektakel gaan plaatsvinden.

Stichting Tijd(s)lijn brengt de theatermuziekvoorstelling: Dit project noemen wij:

‘Lèvesloop …en Trug’

Bij het lezen van het dagboek van Mimi Janssen, waarin dag na dag de belevenissen van haar en haar drie zussen over de laatste negen maanden van 1944/1945 beschreven worden, stuitten wij op een verhaal over een grote evacuatie in oktober 1944. Deze tocht is door de Nazi georganiseerd en had een gedwongen karakter. In het dagboek wordt geschreven, dat er meer dan 6000 mensen in grote groepen, geëscorteerd door Duitse soldaten op paarden, zijn getrokken via Duitsland over de Rijn en daarna terug naar (toen nog bezet) Nederland (onder andere Groningen en omgeving Utrecht). Deze evacuees konden pas na de bevrijding, in juni 1945 terugkeren naar hun stad/dorpen.

Deze gebeurtenis heeft plaatsgevonden in het uiterste noorden van Noord-Limburg. In het dagboek van Mimi worden de dorpen Middelaar, Milsbeek, Ven Zelderheide, Plasmolen, Heijen, Ottersum en het stadje Gennep genoemd. Hoewel ons bekend is dat er op meerdere plekken in Limburg evacuaties hebben plaatsgevonden, willen wij ons in deze productie voornamelijk richten op deze door Mimi genoemde plaatsen.

het Educatieproject

De gebeurtenissen van toen vinden wij dusdanig belangrijk voor de jongere generatie, dat we voor de basisscholen een leerzame en interactieve belevingstocht hebben gepland.

het Ontmoetingsproject

Vanuit de vele interviews met mensen die de tochten als kind zelf beleefd hebben weten we, dat er behoefte bestaat om elkaar maar ook om de toenmalige opvanggezinnen te ontmoeten.

VOOR DEZE DRIE PROJECTEN ZIJN WIJ OP ZOEK NAAR GEMOTIVEERDE VRIJWILLIGERS!!

  • Houdt u van theater en heeft u zin om mee te werken in deze prachtige productie?

  • Kunt u goed organiseren en vindt u het belangrijk om kinderen iets mee te geven?

  • Bent u misschien een nabestaande van iemand die geëvacueerd is geweest en wilt u onderdeel zijn van één van de drie projecten?

  • Bent u 18 jaar of ouder?

dan kunt u zich aanmelden als vrijwilliger via: tineke@levesloop.nl

Meer informatie kunt u vinden op de website: www.levesloop.nl